Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

Η διακήρυξη της "Πορείας στο Μέλλον"

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Συνεργασία για τη δημοτική αλλαγή

Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Για την παράταξη, το όνομα, το σύμβολο.

Η Κίνησή μας αποτελεί ένα πολύ σοβαρό εγχείρημα που δεν αφορά μόνο το σήμερα και δεν εξαρτάται από τις προθέσεις ενός μόνο ατόμου. Έχουμε σκοπό να αναδείξουμε και να δραστηριοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις τις κοινωνίας μας, να δημιουργήσαμε μια δημοτική παράταξη με μέλλον η οποία θα αποτελέσει το πλαίσιο για την διαμόρφωση και την εξειδίκευση της πολιτικής μας στον δήμο μας, με τη συμμετοχή όλων όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ένα κατ’ εξοχή συλλογικό θεσμό.
Ο τίτλος της παράταξης σηματοδοτεί τη φιλοσοφία μας
Μας ενδιαφέρει πρώτα το μέλλον της Αλεξανδρούπολης και η πόλη που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Μας ενδιαφέρει να ανοίξει ο δρόμος για τις νέες γενιές που πρέπει να μπουν δυναμικά στο προσκήνιο με τα δικά τους οράματα και τις δικές τους απόψεις για την ποιότητα της ζωής στη πόλη της νέας εποχής που θα ζήσουν.
Το γνωρίζουμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Θα είναι μια δύσκολη και δυναμική πορεία. Γι αυτό και ονομάσαμε την παράταξή μας «Πορεία στο Μέλλον» , αλλά και με τον υπότιτλο «Συνεργασία για τη δημοτική αλλαγή» για να δείξουμε την ανάγκη συνεργασίας όλων των κοινωνικών δυνάμεων του τόπου για την αλλαγή μιας πολιτικής και μιας πρακτικής που οδήγησε στα σημερινά οδυνηρά αδιέξοδα. .
Ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης σηματοδοτεί την πορεία μας και το γαλάζιο της θάλασσάς μας, την σύνδεσή της με το φυσικό περιβάλλον. Η σφιγμένη γροθιά με το κόκκινο τριαντάφυλλο εκφράζει την αποφασιστικότητα , την αγωνιστικότητα , την ευαισθησία και την αισθητική και το ανοικτό βιβλίο με το ακροκέραμο σηματοδοτεί τη γνώση, τον πολιτισμό ,την επιστήμη και την παράδοση .

Η προγραμματική μας συμφωνία

Η «ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να συναντηθούν σε μια κοινή πορεία προς το μέλλον κοινωνικές δυνάμεις, πρόσωπα και παρατάξεις που εμπνέονται από το ίδιο όραμα για την Αλεξανδρούπολη του μέλλοντος , χωρίς στερεότυπα, προκαταλήψεις , προσωπικές επιδιώξεις και εξαρτήσεις.
Δυνάμεις που θεωρούν τη Δημαρχία χώρο ευθύνης και όχι χώρο άσκησης εξουσίας.
Δυνάμεις που διψούν για άσκηση πολιτικής και όχι για απλή διαχείριση. Δυνάμεις που πιστεύουν βαθιά στη συλλογικότητα του θεσμού και στη διαφάνεια .
Γι’ αυτόν το μεγάλο και ιστορικό στόχο διαμορφώσαμε την προγραμματική μας συμφωνία, ένα γενικό πλαίσιο αρχών που θέτουμε σήμερα στην κρίση όλων των δημοτών του Δήμου της Αλεξανδρούπολης για βελτίωση, συμπλήρωση και συναίνεση.

Ο Δήμος μας θα έχει κέντρο τον άνθρωπο

Οραματιζόμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης με κέντρο τον άνθρωπο και ένα Δήμο στον οποίο η αντιμετώπιση της ανεργίας, η περίθαλψη των άστεγων και άπορων, η καταπολέμηση των ναρκωτικών, η εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η προστασία της μητρότητας και των ηλικιωμένων, θα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.
Η νέα γενιά , οι νέοι μας, τα παιδιά μας δεν πρέπει να μεγαλώσουν σε μια πόλη που δεν αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους. Το μέλλον αυτής της πόλης τους ανήκει και πρέπει να συμβάλλουν στην διαμόρφωσή του.
Οραματιζόμαστε μια πόλη πολιτισμού , έμπρακτου σεβασμού της ιστορίας και της παράδοσης.
Μια πανεπιστημιακή πόλη όπου ο πολιτισμός και η αισθητική θα είναι τρόπος ζωής, όπου η παιδεία και η επιμόρφωση θα είναι οι βάσεις της διαμόρφωσης των συνειδήσεων των αυριανών πολιτών μας.
Μια πόλη στην οποία ο αθλητισμός παράλληλα με τον πρωταθλητισμό, θα έχει μαζικά χαρακτηριστικά και θα αγκαλιάζει όλους τους πολίτες .

Ο Δήμος μας θα είναι φορέας ανάπτυξης

Οραματιζόμαστε ένα φιλόδοξο δημοτικό πρόγραμμα που προσπαθεί να συμπυκνώσει το όραμα σε δύο μηνύματα:
1. Κάθε δημότης έχει ατομικό δικαίωμα στην συμμετοχή και στη πληροφόρηση.
2. Ολόπλευρη τοπική ανάπτυξη με μετρήσιμους στόχους, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Θα γίνεται ιεράρχηση των έργων υποδομής, των δράσεων και των κοινωνικών προγραμμάτων τα οποία θα υλοποιούνται με διαφάνεια. Θα εκπονούνται οι μελέτες και θα εξασφαλίζεται η χρηματοδότησή τους μέσα από Ευρωπαϊκά , Εθνικά , Νομαρχιακά ή Περιφερειακά προγράμματα.
Ιδιαίτερα θα πρέπει να σταθούμε στους ανθρώπους της παραγωγής και της αγοράς, στους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζονται με καχυποψία για τον αγώνα που δίνουν για επιβίωση κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Οραματιζόμαστε μια νέα εποχή που αφήνει πίσω τη μίζερη διαμαρτυρία και το φόρτωμα των ευθυνών αλλού. Εμείς πιστεύουμε στις δικές μας δυνάμεις και στις ιδέες μας, πιστεύουμε στους πολίτες που θα μας πλαισιώσουν για να αναλάβουμε όλες τις πολύ σημαντικές αρμοδιότητες που αναθέτει ο νομοθέτης στους Δήμους.

Οι δημοτικές επιχειρήσεις

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης όμως θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα ένας μεγάλος αναπτυξιακός φορέας με τις δημοτικές του επιχειρήσεις σε πλήρη ανάπτυξη , με σύγχρονο μάναντζεμντ χωρίς ερασιτεχνισμούς και προχειρότητες στη διαχείρισή τους.
Οραματιζόμαστε μια νέα γενιά δημοτικών επιχειρήσεων που θα αποτελέσει κέραιο κτύπημα στην ανεργία και που θα επεκτείνονται σε όλο το φάσμα της αξιοποίησης του τοπικού πλούτου και της παροχής υπηρεσιών.
Οραματιζόμαστε , για παράδειγμα, μια νέα δημοτική επιχείρηση στον τομέα της ενέργειας. Η ενέργεια θα είναι το μεγάλο πρόβλημα των επόμενων δεκαετιών και ο Δήμος έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη να εξασφαλίσει φτηνή ενέργεια στους δημότες του.
Βασικός κανόνας: Οι δημοτικές επιχειρήσεις θα είναι οικονομικά βιώσιμες και δεν θα επιβαρύνουν το δημότη με σπάταλες και αντιπαραγωγικές ενέργειες, με υπεράριθμο προσωπικό και προσωπικές εξυπηρετήσεις.
Ο Δήμος θα καλύπτει μόνο τις περιπτώσεις κοινωνικών παρεμβάσεων και πάντα με νόμιμες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις θα υποβάλλουν στο δημοτικό συμβούλιο το πενταετές και το ετήσιο πρόγραμμά τους, τους προϋπολογισμούς και τους στόχους τους. Διοικητικό Συμβούλιο επιχείρησης που εκτρέπεται από τον προϋπολογισμό και τους στόχους του αντικαθίσταται.

Η νέα γεωγραφία του Δήμου

Μια νέα δυναμική αναπτύσσεται στον διεθνή περίγυρο. Η ένταξη της Βουλγαρίας προσφέρει χερσαία σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας νέες ευκαιρίες για συνεργασίες και άρση της απομόνωσης μιας περιοχής που ήταν ταγμένη να «φυλάσσει Θερμοπύλες» και να ζει με επιδοτήσεις, με το χαρτζιλίκι των φαντάρων και με παχιά λόγια…
Οραματιζόμαστε μια κοσμοπολίτικη Αλεξανδρούπολη , πρωτεύουσα μιας ιστορικής ενιαίας γεωγραφικής και οικονομικής ενότητας, κέντρο συνδυασμένων μεταφορών, κέντρο ενεργειακό, κέντρο εφαρμογής ευρωπαϊκών διασυνοριακών προγραμμάτων και υλοποίησης μεγάλων επενδύσεων, κέντρο παροχής διεθνών υπηρεσιών, κέντρο πολιτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Προτεραιότητά μας θα είναι η ένταξη της Αλεξανδρούπολης στο νέο αυτό σύστημα των πολλαπλών δυνατοτήτων, αλλά και η διαφύλαξη της ποιότητας ζωής , των ιστορικών μνημείων, του περιβάλλοντός και της παράδοσής της. Προτεραιότητα θα είναι επίσης ο χωροταξικός και πολεοδομικός της σχεδιασμός ώστε να ενσωματώσει χωρίς κραδασμούς και κυκλοφορικά «εμφράγματα» τις νέες της λειτουργίες.
Η Ευρώπη των Περιφερειών και η όλο και αυξανόμενη οικονομική σχέση των δήμων με τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, επιβάλλει την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους. Και αυτό απαιτεί διεθνείς δραστηριότητες , γνώση και συμμετοχή στα όργανα στα οποία αποφασίζονται τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών Περιφερειών.

Οι οικισμοί της υπαίθρου

Οραματιζόμαστε ένα Καποδιστριακό Δήμο με τους οικισμούς της ενταγμένους σε ένα πλέγμα ενός ενιαίου παραγωγικού και κοινωνικού δικτύου .
Ο νέος Καποδιστριακός Δήμος περιλαμβάνει ένα σύνολο μεγάλων και μικρών οικισμών που μέχρι τώρα λειτουργούσαν σαν ανεξάρτητες μονάδες χωρίς τη δυνατότητα να δημιουργήσουν για τους δημότες τους τις προϋποθέσεις για ένα ικανοποιητικό εισόδημα και μια αξιοπρεπή διαβίωση Είναι φανερό πως η δημοτική μας αρχή δεν κατάλαβε τι σημαίνει η καινοτομία του Καποδιστριακού Δήμου.
Στόχος μας οι οικισμοί του Δήμου να ενταχθούν σε ένα ενιαίο χωροταξικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό, στον οποίο ο καθένας θα έχει τον ρόλο του αξιοποιώντας τις δυνατότητές του και τους φυσικούς του πόρους , δηλαδή τον δασικό πλούτο, τους υδάτινους πόρους, τον θαλάσσιο και τον χειμερινός τουρισμό, τους αρχαιολογικούς χώρους, τις δυναμικές καλλιέργειες , την κτηνοτροφία κλπ..
Οδικοί άξονες, έργα αγροτικής οικονομίας , έργα δασικής ανάπτυξης, πολιτιστική υποδομή, οικιστική ανάπτυξη, ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση , ανάπλαση του οικιστικού περιβάλλοντος , νέοι μετρήσιμοι και σύγχρονοι παραγωγικοί στόχοι στον αγροτικό τομέα, είναι ενέργειες άμεσης προτεραιότητας.

Το νέο κοινωνικό περιβάλλον

Οραματιζόμαστε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις θρησκείας και γλώσσας να ζουν αρμονικά και τα παιδιά τους να απολαμβάνουν στα σχολεία την εκπαίδευση χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα. Χωρίς αποκλεισμούς και ψυχικούς τραυματισμούς.
Οι Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας ,της πόλης και των οικισμών, συμβάλλουν με την διαφορετικότητά τους στον πλούτο της κοινωνίας μας και αποτελούν μια αναπτυξιακή παράμετρο και μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τους πολίτες της Ανατολικής Θράκης .
Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε αμέσως το αίσχος της οδού Άβαντος με την ριζική οικιστική αναβάθμισης αυτής της συνοικίας αλλά και άλλων οικισμών στην περιφέρεια του νέου Δήμου .
Οι πόντιοι ομογενείς , αλλά και οι άλλοι μετανάστες που προέρχονται από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης προσφέρουν καινούργιες προτάσεις και λειτουργούν σαν γέφυρα επαφής και επικοινωνίας με τις Παρευξείνιες χώρες .
Ένα νέο επιστημονικό και παραγωγικό δυναμικό ενσωματώνεται με γοργούς ρυθμούς στην κοινωνία μας και προσφέρει νέο δυναμισμό στην παραγωγική δομή και εμπλουτίζει τον πολιτισμικό πλουραλισμό. Γνωρίζουμε και θα αγωνισθούμε για τα προβλήματά τους που αφορούν κυρίως το στεγαστικό , την επαγγελματική τους αποκατάσταση και την κοινωνική τους ένταξη.

Η δημοκρατική και διαφανής μας λειτουργία

Οραματιζόμαστε ένα πρωτοποριακό σύστημα μηχανοργάνωσης που καλύπτει και τις ανάγκες της διαφάνειας. Κάθε δημοτικός σύμβουλος, αλλά και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να παρακολουθεί από το σπίτι του και να έχει πρόσβαση σε όλες τις συναλλαγές και τις λογιστικές καταστάσεις των υπηρεσιών του Δήμου.
Θα μπορούν έτσι να πληροφορηθούν:
Όλες τις παραμέτρους ενός δημοτικού έργου (δημοπράτηση, προϋπολογισμό, προθεσμίες, φάση κατασκευής, απορρόφηση πιστώσεων κλπ) .
-Πως κινείται ο λογαριασμός εσόδων από τα ανταποδοτικά τέλη και τοπική φορολογία, των δαπανών και η εκτέλεση του προϋπολογισμού.
-Την υλοποίηση του δημοτικού προγράμματος και των άλλων δραστηριοτήτων
Τίποτε δεν θα είναι κρυφό, κανένα έργο , προμήθεια ή υπηρεσία δεν θα ανατίθεται χωρίς μειοδοτικό διαγωνισμό.
Άτεγκτοι θα είμαστε σε ζητήματα διαφθοράς .
Η συλλογικότητα θα είναι το χαρακτηριστικό της δημοτικής αρχής. Θα πρέπει οι ρόλοι του δημάρχου σαν εκτελεστικού οργάνου και του δημοτικού συμβουλίου σαν οργάνου δημοκρατικού προγραμματισμού και πολιτικού διαλόγου, να είναι διακριτοί και αλληλοσυμπληρούμενοι.
Το διαπαραταξιακό προεδρείο και οι διαπαραταξιακές επιτροπές του Δ.Σ. θα αποτελούν χώρο συζήτησης των θεμάτων πριν αυτά εισαχθούν στο σώμα για την τελική απόφαση, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή συναίνεση .
Η συμμετοχή των δημοτών στις αποφάσεις και τον σχεδιασμό θα πρέπει να εξετασθεί κάτω από τα νέα δεδομένα της κοινωνίας και της τεχνολογίας και να θεσμοθετηθεί για την ενίσχυση της δημοκρατικής διαδικασίας.
Για παράδειγμα αναφέρονται το οι συνοικιακές συνελεύσεις στο διαδίκτυο, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, τα δημοψηφίσματα κλπ.

Οι άμεσες προτεραιότητες σε έργα υποδομής και μέτρα πολιτικής

Προετοιμαζόμαστε με ολοκληρωμένα προγράμματα και μελέτες για τα προγράμματα της Περιφέρειας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το δεκαετές πρόγραμμα του δήμου που συντάσσεται με την συμμετοχή των κατοίκων μέσα από συνελεύσεις που καθορίζουν τις προτεραιότητες και δεσμεύουν και τις επόμενες δημοτικές αρχές.
Οδικοί άξονες, σιδηρόδρομος, λιμάνι, αεροδρόμιο , δίκτυα επικοινωνίας αποτελούν την βασική υποδομή για την ανταπόκριση της Αλεξανδρούπολης στον νέο της ρόλο.
Το κυκλοφοριακό, οι χώροι στάθμευσης, η παράκαμψη της πόλης και ο περιφερειακός δακτύλιος αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από την αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου στο εσωτερικό της πόλης.
Οραματιζόμαστε μια παραλιακή ζώνη χωρίς το αίσχος της βρωμιάς και της εγκατάλειψης του σημαντικότερου και ομορφότερου τμήματος της Αλεξανδρούπολης. Μια παραλιακή ζώνη που να συνδέει τη πόλη με τη θάλασσα, που να δημιουργεί χώρους περιπάτου, αναψυχής και πράσινου. Με χώρους στάθμευσης και διασκέδασης, με στέκια πολιτισμού και τουρισμού.
Οραματιζόμαστε έναν εξωτερικό κυκλοφορικό δακτύλιο που να συνδέει την ανατολική και τη δυτική πόλη, ώστε η λεωφόρος Δημοκρατίας να πάψει να αποτελεί ένα υπερφορτωμένο και ακαλαίσθητο δρόμο διέλευσης βαριών αυτοκινήτων.
Οραματιζόμαστε ένα ελαφρύ τραμ που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη και τους οικισμούς. Που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το περιφερειακό και νομαρχιακό πρόγραμμα , από δάνειο ευρωπαϊκών δημοτικών τραπεζών και από τοπικά αναπτυξιακά ομόλογα. Φορέας του έργου επιχείρηση μικτής οικονομίας στην οποία μετέχει ο Δήμος , η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ιδιώτες .
Οραματιζόμαστε να μεταφέρονται οι γραμμές του τραίνου έξω από τον ιστό της πόλης και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό να συνδυάζεται με τον σταθμό υπεραστικών και αστικών λεωφορείων .
Οραματιζόμαστε ένα πλέγμα οργανωμένων χώρων στάθμευσης με μικρό αντίτιμο στο κέντρο και στην περιφέρεια της πόλης , σε συνδυασμό με τους περιμετρικούς δακτύλιους, τους πεζόδρομους και τους ποδηλατόδρομους. Οραματιζόμαστε μέσα στα πλαίσια αυτά τη δημοτική αγορά, ένα πολυεπίπεδο μοντέρνο κτήριο που σχεδιάστηκε με τις αρχές της παθητικής ηλιακής αρχιτεκτονικής, όπως όλα τα κτήρια του δήμου για εξοικονόμηση ενέργειας, με υπόγειους χώρους στάθμευσης , παιδότοπους και εστιατόρια σε συνεργασία με επαγγελματίες και φορείς μεταναστών.
Οραματιζόμαστε την ίδρυση της Τεχνόπολης και νέες καινοτόμες δράσεις και πολιτικές στον τομέα της τεχνολογίας και την Αλεξανδρούπολη τεχνολογικό κέντρο στον χώρο των ανατολικών Βαλκανίων.

Ενωμένοι για το μέλλον

Θεωρούμε ότι αυτή η νέα πραγματικότητα απαιτεί δεκάδες στελέχη με γνώσεις, εμπειρία και φαντασία. Στελέχη με δημιουργικό πνεύμα και πολιτική άποψη.
Γι’ αυτό οι πολίτες που συμμετέχουμε στην παράταξη αυτή, οι παλιοί με την πείρα τους και οι νέοι με τον ενθουσιασμό τους, καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες της πρωτεύουσας του Έβρου σε μια προσπάθεια για την επανένωση του χώρου της Αυτοδιοίκησης της Αλεξανδρούπολης που με δήμαρχο τον Τάσο Σουλακάκη, έγραψε ιστορία στο παρελθόν και που οι βάσεις που έθεσε στην δεκαετία του 80 αποτελούν μέχρι σήμερα στέρεο έδαφος για την λειτουργία της πόλης.
Η αγωνιστική και δημιουργική παρουσία τους έφερε:
Την Ιατρική Σχολή στην Αλεξανδρούπολη,
Την σύνδεση με τη Βουλγαρία μέσω Ορμενίου που ανοίγει νέες προοπτικές για το λιμάνι μας
Τη δημιουργία των βασικών έργων υποδομής ύδρευσης, αποχέτευσης και οδοποιίας.
Τον σχεδιασμό της νέας Αλεξανδρούπολης που καμαρώνουμε σήμερα στις βόρειες, τις ανατολικές και τις δυτικές συνοικίες της πόλης.
Την επικάλυψη του Βανικιώτη και τον σχεδιασμό του εσωτερικόυ κυκλοφοριακού δακτύλιου που ακυρώθηκε στη συνέχεια στο βωμό των μικροσυμφερόντων.
Τότε για πρώτη φορά ακούστηκαν οι έννοιες των αξόνων από ανατολή σε Δύση και από Βορρά προς Νότο, για την άρση της απομόνωσης και της υπανάπτυξης.
Τότε δημιουργήθηκαν πρωτοποριακά για όλη την Ελλάδα, όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις, πλην μιας, οι οποίες πολλαπλασίασαν τις θέσεις απασχόλησης στο Δήμο και κατοχύρωσαν τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα.
Πρέπει επίσης να αναφερθούμε και στο σημαντικό έργο της δημοτικής αρχής της τετραετίας 1995-1998 με δήμαρχο τον αείμνηστο Ηλία Ευαγγελίδη και τον Λευτέρη Γιοφτσίδη που τον αντικατέστησε.
Σήμερα καλούμε τους πολίτες που κουράστηκαν να μένουν στο περιθώριο, να συμπορευτούν μαζί μας

Αγαπητοί συμπολίτες, συμπολίτισσες,

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλη τετραετία, ούτε να στερήσουμε από τα παιδιά μας το όραμα και την ελπίδα να ζήσουν σε μια καλύτερη πόλη, όπως αυτά την ονειρεύονται.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τις δυνάμεις της παραγωγής και της δημιουργίας που προκλητικά αγνοήθηκαν από τις δημοτικές αρχές , να έλθουν μαζί μας.
Καλούμε τις δυνάμεις του πολιτισμού και της επιστήμης να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους σε ένα δημοτικό πολιτισμό που θα είναι μόνο θέαμα , αλλά τρόπος ζωής και εικαστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας .
Καλούμε τους πολίτες που το όραμά τους για την Αλεξανδρούπολη δεν «χωράει» στα έργα βιτρίνας και τους εξωραϊσμούς και που δεν ευδοκιμεί στην προχειρότητα και τον αυτοσχεδιασμό , να πλαισιώσουν την κίνησή μας.
Η ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία και τις επόμενες γενιές μας επιβάλλουν να επιμείνουμε μέχρι τέλους για την ενότητα και την επιτυχία.
Μαζί για την Αλεξανδρούπολη, μαζί για το μέλλον.
Για την Αλεξανδρούπολη που αγαπάμε , για την Αλεξανδρούπολη του μέλλοντός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: